torsdag, juni 30, 2005

*Gäspar stort*

Vilken höjdardag det blir idag då... Började med att jag vid midnatt inatt upptäckte att frysen ofrivilligt avfrostat sig själv. Det gick lite snabbt när jag hämtade mat ur frysen igår så jag fick inte igen dörren ordentligt. När jag upptäckte det hade frysen stått öppen i drygt 7 timmar. ALLT hade smält eller tinat. Bara att stänga dörren och dra igång den stackars frysen igen. Tack och lov så fungerade den! Jag var inte helt säker på detta eftersom det är en frys från min Farmor och Farfar och jag vet inte hur gammal den är, vet bara att den är gammal. Så i två timmar satt jag och fönade böcker och kartonger i desperata försök att få det torrt. Bara för att upptäcka att jag måste tömma ut mer, för det är mer som har sugit åt sig vatten därinne. Det står två kartonger med okänt innehåll, som har sugit åt sig vatten. Jag orkade bara inte igår! Så det väntar på mig efter veterinär besöket med ozzy.... Min dag ser ut som följer:
Jobba till 14:00
Veterinärtid med Ozzy 15:00 (30 min resväg bort)
Gå till apoteket och köp skavsårsplåster samt ev antibiotika till Ozzy
Gå till zoo affären och köp långtidsmat till fiskarna
Gå till matvaruaffär och fixa burkmat till Ozzy
Maila M om VK
Ring S och fråga vad hon vill. (hon har ringt 3-4 gg per kväll nu två dagar irad)
Torka upp i förrådet
Laga till den mat som tinade i frysen
Skicka utställningsanmälningar (det är en REJÄL bunt)
Tvätta 19:00 till 23:00
Det där är det jag kommer på just nu. Låt oss säga som så här... JAG VET VAD JAG GÖR IDAG. Allt detta på drygt fyra timmars sömn!!!! *svordomar* (ursäkta)
------------------------------
NEGATIVT
jag måste ringa C och fråga om hennes kontonummer (ytterligare en grej till listan)
POSITIVT
S kommer och hjälper mig med lägenheten och frysolyckan, sköööööönt :)

tisdag, juni 28, 2005

Tisdag

Tisdag idag och Söndag närmar sig med stormsteg. På Söndag åker jag till Stockholm för att sedan flyga till London. Innan dess ska jag ha hunnit tvätta, packa, sy upp byxor, gå in nya skor, ev firat mammas födelsedag, ev forumträff, åka till veterinären med Ozzy plus att jag då ska jobba MINST 8 timmar per dag (minst 8 timmar eftersom jag redan ligger minus.....)

Kroniskt trött är jag oxå. Just nu ligger Ozzy i mitt knä och drömmer så jag sitter här lite till. Tills han vaknar iallafall. För sängen kallar på mig. Måste upp tidigt imorgon eftersom jag måste duscha, samt drömmer om att kunna börja jobba innan klockan 8 på morgonen. Jag tror att jag kommer skaffa mig magsår om jag ska hålla det här tempot för att hinna jobba heltid. Jag kanske inte är byggd/gjord för att jobba heltid? Hoppas jag verkligen att jag är, för jag gillar verkligen pengarna man får ;)

Nepp, nu avslutar jag denna dagbok för idag!! Nu vaknade Ozzy oxå :)

bye bye

måndag, juni 27, 2005

Måndag

Måndag idag, måndag hela veckan låååång, känns det som just nu iallafall. Jag är precis dötrött. Det var stressigt på jobbet idag. M var hemma för vård av sjukt barn och S är ledig denna veckan! Så G fick spendera större delen av dagen med att svara i tfn medans jag hade disken :) Perfekt ;)

Eftersom Ozzy fortfarande har klet efter hans parning med Smilla så ringde jag djursjukhuset idag. Fick tid på torsdag. Jag hoppas att det "bara" behövs en antibiotika kur och sen är det borta! Allra helst hoppas jag förståss att det inte är nånting utan att det kommer gå över av sig själv!

Meddelade B idag att jag tackar nej till katt från Mariestad. Det känns inte helt rätt och ta en kattunge därifrån och riskera att bli sittandes med två katter som inte går att ställa ut. Två eftersom jag bara SKA ha en efter Ozzy..... Det känns lite sorgligt för de var fruktansvärt söta i Mariestad och jag hade gärna tagit en om läget varit lite annorlunda.... Detta är vad jag ger upp:

söndag, juni 26, 2005

Annandag Midsommar

Antar att det egentligen inte heter något som heter Annandag Midsommar, men jag antar oxå att folk förstår vad jag menar? ;)

Idag är jag trött, trött och lite trött. Ozzy är oxå trött, trött och lite trött. Han ligger i sängen och sover. Där har han legat sen jag kom hem för drygt två och en halv timme sen. Jag funderar på om jag ska gå ut och duscha eller om jag ska sova. Tror det blir duscha.

Midsommar har varit trevlig. Vi hade långbord med mat och gratis underhållning. Inte helt fel med andra ord. Att vädret var kanon gjorde ju inte direkt saken sämre!

Jag sitter här och äter Mentos med jordgubbssmak. Drömmer om jordgubbar och grädde eller kanske jordgubbstårta!! Kan man få nog av sånt?

Nä nu kallar duschen :)

-------------------- *långt senare*

OZZY SKA BLI PAPPA, OZZY SKA BLI PAPPA. Iallafall som det ser ut nu :) Smillas tuttar är lite lätt rosa :)

fredag, juni 24, 2005

Midsommarafton!!

Snart åker jag. Det blir husvagnen med släkt och vänner. Tror vi är runt 20 personer som ska sitta med långbord! Under förutsättning att det inte börjar regna förståss, för då kan det bli lite jobbigt...

Varmt är det idag oxå! Jag klagar så länge som jag svettas i min mycket varma lägenhet. När jag kommer ut till campingen så tror jag att jag slutar klaga...

Imorgon kommer syster med sambo ut oxå, det kommer bli trevligt :)

Förövrigt så kom min lön in igår. Min "jag är rik!!!" lön *ler ganska så mycket* Pengar är bra ;)

Så, nu har jag nog staplat upp det mesta jag ville få ur mig. Nej vänta!! Jag var ju i Mariestad igår igen och kikade på Vallensia och Venus. Jag kan fortfarande inte bestämma mig för om jag vill vara fodervärd åt någon av dem. Förhoppningsvis löser det sig med tiden. På söndag får jag dessutom reda på om det har tagit sig mellan Ozzy och Smilla :)

Ha det så skönt alla, nu försvinner jag

måndag, juni 20, 2005

*gäsp*

Trött jag är idag då! Har inte sovit så bra i föräldrarnas husvagn i helgen. Tidigare i år har jag sovit hur bra som helst där. Sovit 12 timmar utan problem, nu kanske det blev 5-6 timmar....

Inget vann jag på bingon igår heller. Mamma och pappa gick plus tack vare att pappa vann 1300, men jag gick 200 kr back. Nåja, i onsdags vann jag ju 2000 kr så jag kanske inte får klara för mycket ;)

Nu till helgen är det midsommar och helgen därefter börjar jag min resa mot italien!! Känner lite stress inför detta. Det är ju lite saker som ska fixas innan man kan resa utomlands, om man säger så...

Nåja, nu ska jag jobba vidare samtidigt som jag lyssnar på Mix megapol!

bye for now
----------------------
Alltså nu är klockan 21:30 och jag inte fått något vettigt gjort ikväll! Det enda jag har gjort är ätit kvällsmat (smörgåsar....), diskat ytterst lite, tittat på TV samt väntat på glassbilen! *suck* jag har ju en hel bok och läsa ut INNAN Sorrento resan.... plus att jag har SVERAKs jubileumsbok hemma och jag har knappt öppnat den. Disken svämmar över och jag måste diska innan jag kan laga mat (jag hatar sen ett tag tillbaka trångt boende). Jag "måste" laga mat för att ha lunchlåda imorgon och jag vill inte köpa en baguette eller liknande.... Näää, jag ska nog sätta lite fart nu tror jag. Jag råkade visst säga till chefen idag att jag imorgon ska komma lite tidigare, jag kanske måste leva upp till det? Kanske äntligen dags att gå upp när väckarklockan ringer och inte bara trycka på snooze-knappen? Även om den är förbenat sköööön :) Iallafall om du frågar mig och inte Ozzy, han uppskattar inte att bli väckt var sjunde minut ;)

Jag måste förövrigt väcka honom nu, för han ligger i mitt knä och sover :)

Om någon är nyfiken Sorrento

Dags och hugga tag i diskberget igen! :)

fredag, juni 17, 2005

*edit*

Det stod något annat här innan som jag vid närmare eftertanke tyckte var olämpligt. Sånt är livet :)

Nu är det fredag!! och jag ska ge mig iväg till S, L och A i regnet. Tur att någon uppfann paraplyet :)

torsdag, juni 16, 2005

rikare!!!

Jag upptäckte igår att jag blir ännu rikare denna månad än vad jag trodde tidigare. Igår vann jag 2000 kr på bilbingon ;) bara 1800 kr plus....

Det har nu blivit bestämt att Ozzy ska ställas ut sista helgen i Juli i Norge. Hoppas bara vi allihopa kommer med nu så planerna inte ändras. Jag har tidigare bestämt mig för att inte bära honom mer som fertil. Jag är för nervös när han beter sig som fertila hanar brukar göra (dvs puffar och småmorrar). Han känner av min nervositet och blir själv nervös = inget bra! Två norska cert har han kvar innan han blir Grand Internationell Champion, så min förhoppning är förståss att han tar dessa då! Sen kommer han inte ställas mer som fertil...

Jag har fortfarande inte bestämt mig för om tre katter är en katt för mycket! Det beror nog väldigt mycket på vad B tycker om Mariestads katterna. Får se när vi lyckas ta oss dit bara. Det finns inte så mycket tid till sånt. Sen beror det ju förståss på om Smilla har kattungar i magen eller inte! Har hon inte det så stannar det förtillfället med två katter :)

Mycket katter blev det i denna blogg, men så är det!

Nu ska jag gå och lägga mig. Upp tidigt imorgon igen
bye bye

fredag, juni 10, 2005

fredag och rik

FREEEEDAG idag :) och jag är trött som en gnu. Skulle kunna somna sittandes! Nu börjar iofs klockan närma sig tid då man kan gå och lägga sig utan att skämmas...

Jag har upptäckt att det här är en bra månad, ekonomiskt sett. Skatteåterbäringen plus dubbla löner *ler brett* Passar bra det!!!! :)

Är tre katter en för mycket? Jag vet inte det ja... tror tiden får utvisa svaret på det.

Sådärja, nu har jag skrivit en blogg idag, duktiga jag

God natt alla!

onsdag, juni 08, 2005

Välkommen hem Ozzy :)

Idag kom Ozzy hem från hans kärlekstripp till Ljungby. Nog har de fått till det allt därnere. Nu återstår bara att se om han skjuter lösa skott eller om det har tagit sig oxå :)
Han är trött den lilla gubben. Äter och sover :)

Under jobbets trivseldag (som var i fredags) fanns det lite tankenöttet att lösa. En av dem vann jag visst :) Einsteins riddle, heter den. Vi var några stycken som hade löst den och de drog en 1:a, en 2:a och en 3:a. Första priset hamnade hos mig :) En chokladmedaljong med rött band, så man kunde hänga den runt halsen. Tvåan och trean fick oxå chokladmedaljoner, fast med grönt band ;) Viktigt det där! Noga ska det vara! :)

Nu ska jag fixa lite med kattklubben och sen sooooooooova

måndag, juni 06, 2005

Sveriges nationaldag

Idag är det Sveriges nationaldag. Jag tror det tar mycket lång tid innan vi kommer fira den på samma sätt som norrmännen firar sin, men nu är våran nationaldag iallafall en röd dag för oss. Och det är ju trevligt för då blev det dessutom långhelg och kort vecka *ler gott*

Ozzy har blivit en stor man nu. Han har förstått vad löpande honkatter är till för :) Jag får hem honom tidigast onsdag, misstänker att han kommer vara trött men lycklig då :)

Har haft fler saker som jag velat skriva men kommer inte på vad det var just nu. Och både msn och icq chattrar som aldrig förr så jag kommer avsluta dagens blogg just precis nu!

fredag, juni 03, 2005

smärta

ojojoj
Idag hade vi trivsel dag på jobbet. Vi cyklade 1,8 mil. Låter som småpotatis för er med normalkondition och kanske till och med småpotatis även för er med kondition sämre än normalen. Men för oss (läs mig) otränade stackare som knappt cyklat på två år och det är det närmsta träning jag kommit på lika lång tid... så var detta något jag var lite nervös inför...
Överlag gick det bra. Jag har GRYM smärta i bakre regionerna annars är det ingenting än så länge. Vet dock att jag kommer ha träningsvärk imorgon *ler* och jag måste handla samt tvätta imorgon! Fast man brukar väl säga att träningsvärk går över om man tränar lite till? det lär jag få svar på imorgon tror jag :)

I onsdags började jag mitt förordnande som alltså sträcker sig året ut. Jag har nog inte fattar hur "lång" tid det är än. Plötsligt känns det som om julen ligger bakom hörnet och vi har ju inte haft midsommar än :)

En kompis kompis ringde till mig i veckan och var lite orolig över sin katt. Han var hängig och enligt veterinären hade blodproven visat att han hade förhöjda njurvärden. Efter att jag hade berättat att esters njurvärde var ca 5 ggr högre vid första provet så kände sig kompis kompisen lugnare. Jag förstår henne dock, klart man blir orolig om veterinären säger att katten har förhöjda njurvärden och problem med njurarna, sen blir man hemskickad med medicin som tar över en vecka innan det börjar hjälpa. Skulle hon sitta där med en katt som var hängig, hade feber och varken åt eller drack? Kan säga att hon åkte till Skara sen istället och fick sin katt inlagd! Dock är det nog ingen fara med honom för hon fick hämta hem honom idag och då mådde han bättre. Hon hade inte behövt ha honom inlagd till och börja med heller, hon hade kunnat få med sig katten hem bara de hade vätskat upp honom. Så det blir nog bra, hoppas jag!!

"should I stay or should I go"......
dvs ska jag flytta eller ska jag inte flytta? Flyttar jag så vill jag bo kvar i samma område som jag bor i nu, vilket innebär DYR hyra om man är singel. Jag kanske fixar hyran, men vill jag hamna i en sits igen då jag måste tänka på pengar hela tiden? Svaret är att det vill jag inte.... Så jag vet inte hur jag ska göra. Kanske lika bra att bo kvar här i min lilla trånga etta och gnälla över hur trångt jag bor ;)

Ska smita nu och vårda min ömma bak!