måndag, augusti 15, 2005

inte mina bästa dagar

Man kan nog säga att jag inte har mina bästa dagar just nu

Jag surar över att någon lämnar ena ingången till huset öppet. Det är jätteskönt på nedre plan men kom upp till tredje plan och känn på syrenivån där då TACK. Det står klart och tydligt (på den andra ingången) att om ytterdörren lämnas öppen så finns det inte längre någon ventilation i lägenheterna!! *TJURAR MEGA MYCKET* Jag försöker gömma stenarna som de använder för att spärra dörren öppen.

Jag har ångest över att jag bara har badat en gång i år och det var i Italien. Vad beror det på? Jag vet inte! Annat än att jag inte ville vara i varken Hjo eller Örlen med Ozzy eftersom han inte kommer riktigt överens med andra katter. Jag blir sur och det blir en sur stämning. MEN JAG ÖNSKAR ATT JAG HADE BADAT MER

Jag fräste lite åt en stackars student idag som egentligen inte hade gjort något fel. Slutade med att jag hjälpte henne trots allt. Fräste och fräste förresten... Hon ringde vid 14-tiden och ville ha hjälp med att hitta bostad. Jag påpekade att vi egentligen har telefontid mellan 15:00 och 16:00. Hon sa att hon bara blivit inkopplad direkt av telefonväxeln och var ovetandes om våra telefontider, så hon fick hjälp och min fräsighet flyttades åt telefonväxeln istället. Jag hänvisade mig resten av dagen :)

Jag påpekade/fräste (kalla det vad du vill) åt min syster idag eftersom hon tydligen hade varit på en jobbintervju i förra veckan och idag provjobbade första dagen. Om jag nu förstått saken rätt. I vilket fall som helst så blev det inget med jobbet. Påpekade/fräste eftersom jag fick reda på det av min mamma!! Jag önskar att jag hade bättre kontakt med min syster så hon kände att hon kunde prata med mig om sådana saker. Tyvärr tycks jag inte ha det. Alltid jag som ringer, hon ringer inte eftersom hon tycker att vi pratar för länge i tfn. Kan jag respektera, men ibland dör man väl inte av att ringa iallafall? Iallafall inte om det händer "stora" saker... Sen finns det ju MSN oxå!!

Jag påpekade för min mamma att hon kunde ha frågat mig om jag ville och handla nu när hon ändå varit i Skövde. Det tänkte hon inte på, sa hon samtidigt som man hörde hur skuldmedveten hon kände sig. Men tro nu inte att skuldmedveten räcker för att hon ska höra av sig nästa gång hon är i Skövde. Nej då... jag är så mjäkig/snäll så jag slätade över det med att säga "det gör inget" *suck*. Handling har tydligen blivit en ångest post hos mig. Fråga mig INTE varför. För två veckor sen gick jag till ICA maxi och handlade utan problem. Senaste helgen var det tillbaka i gamla vanor igen. Det blir helg och jag sitter och glor utan att få tummen ur och göra någonting. Brukar roa mig med att ringa runt och skicka sms och fråga folk "ska du och handla" svaret är i 9,5 fall av 10 "Nej det ska jag inte". Ibland säger jag "hör gärna av dig när du ska och handla" svaret är i 10 fall av 10 "visst det kan jag göra" och sen är det DÖDSTYST och två veckor går förbi. Till och med jag fattar att man handlar oftare än varannan vecka. Om M läser detta så: Vi har redan pratat ut, ta absolut inte åt dig. Om S läser detta så: er brukar jag inte fråga om ni ska och handla, så ta absolut inte åt dig.

Ojojoj, undrar om det är något mer som jag tycker gått fel de senaste dagarna?
Det skulle väl vara att Smilla endast hade en missbildad bebis och jag sitter med en ensam Ozzy. Inget jag tänker anklaga någon för, men det var lite hårt när det hände. Jag får lite dåligt samvete varje dag när jag går till jobbet, och ännu mer dåligt samvete får jag om jag dessutom försvinner på kvällen! Vilket jag gör ibland eftersom jag dessutom har ett liv och leva...

Klockan börjar närma sig midnatt så jag borde egentligen gå och lägga mig så jag orkar med ännu en dag på jobbet imorgon. Min chef har förövrigt lovat att jag får halshugga henne om S kommer och slår mig på fingrarna om jobb i vår eftersom S ska läsa adminsitrativ teknik i höst finns det risk att hon kommer göra det... Men enligt min chef så går iallafall hon mer på erfarenhet än vad man råkar ha läst för kurs. Samtidigt stämmer det som hon sa att om jag skulle söka jobb någon annanstans så skulle kanske inte det scenariot gälla längre. Men jag vill inte läsa en Distanskurs med träffar ett antal lördagar OCH söndagar. Hur kan man kalla en kurs för distans och sen köra träffar? En distanskurs ska väl gå HELT på distans? Jag ska väl kunna läsa en distanskurs vid Luleå Tekniska Universitet om jag så vill, utan att behöva kånka dit för att ens skriva en tenta! Men så funkar det inte, utan för varje distanskurs man är intresserad av måste man noggrant läsa om det är några obligatoriska träffar eller inte ?!?! jag säger bara "OBLIGATORISKA TRÄFFAR" på en distanskurs? Kan inte nog understrykas.... Man kanske inte ska kalla det för en distanskurs om det nu är obligatoriska träffar? De kanske skulle ha kallat administrativ teknik kursen för helgkurs istället? För det stämmer bättre in på sanningen.

Sådärja, jag hittade något mer att spotta galla över! Dags och försöka få ned adrenalin nivån och slappna av nog så jag kan somna. Ozzy fick sig ett fräs nyss oxå när han för sjuttioelvte gången klöste på mitt ben *suck* Det är VERKLIGEN inte mina dagar just nu.

Undrar hur många tår jag har trampat på i detta inlägg?

lördag, augusti 13, 2005

Lördag

Japp, då har Smilla fått komma hem. Bra att hon mår bra iallafall....

Får se vad som händer för mig och katt nu. Har anmält mitt intresse till en katt som jag tidigare tackat nej dig. Har dock inte första tjing längre.... Annars finns det väl andra förståss :)

Kollar på the apprentice nu. Ska fortsätta med det

fredag, augusti 12, 2005

Ozzy's bebis....

Idag åkte de till veterinären med Smilla. Dag 69 och hon visade inga tecken på att vilja föda snart. Ingen ville vänta tills efter helgen. De röntgade och kunde se att det fanns en unge. Smilla snittades och det visade sig att ungen hade bukbråck, dvs tarmpaketet utanför magen... Så den ungen fick snabbt somna in :(

Bara Smilla klarar sig nu, det är det viktigaste. De fick vänta lite extra innan de fick hem henne eftersom hon inte syresatte sig riktigt. Jag vet imorgon hur det gick med den biten.

Lite trist är det allt. Vad ska jag nu göra?? :(

torsdag, augusti 11, 2005

Inga bebisar än

Klockan är nu 08:10 och Smilla är inne på dag 66 eller dag 68. Beroende på när parningen tog! Normalt är ca 65 dagar!! Bebisar kom ut nu. Jag har ju beställt en utställningsfin hona gärna tabby *ler brett*

ska jobba nu

tisdag, augusti 09, 2005

Ny leksak till mig :)

Idag kom min nya leksak som jag beställde i söndags. En mp3-spelare. JoS MP-120 upp till bevis nu om det som flertalet olyckskorpar har skrivit stämmer eller inte! Den sitter fortfarande fast i datorn och laddas *suckar* IVRIG :)

Annars kan jag berätta att jag har gått från lokalkändis status till kändis status idag! Göteborgsposten ringde och ville prata om våran bostadsgaranti och studentlägenheter ;) Jag säger inget mer om det!

Nepp, nu ska jag fixa med lite utställningsanmälningar samt leka med leksaken :)

måndag, augusti 08, 2005

måndag hela veckan låååång

Ungefär så känns det idag och veckan har bara börjat! Lokalkändis statusen håller förövrigt i sig. Radio Skaraborg ringde idag igen bara för att uppdatera sig om läget! De behöll mitt nummer och skulle ringa igen längre fram. Kan de väl få ;)

Om två dagar är det beräknat att Ozzy ska bli pappa *nervöst* Hoppas det blir söta kattungar som dessutom är utställningsfina och gärna honor ;) Jag vill ha en utställningsfin hona! Jag vill ha en utställningsfin hona! Jag vill ha en utställningsfin hona! Jag vill ha en utställningsfin hona! Jag vill ha en utställningsfin hona! *mantra* Om jag upprepar det där X ggr så kanske det händer? :)

Annars har jag inte så mycket att förtälja!

fredag, augusti 05, 2005

lokalkändis

Man kan nog kalla mig för lokalkändis numera. Iallafall om man räknar antalet intervjuer inom loppet av sju dagar. I förra veckan blev jag intervjuad av radio skaraborg och Skaraborgs Läns Allehanda. Denna vecka har jag blivit intervjuad av Skövde Nyheter och Falköpingstidningen. Iofs har allt varit jobb relaterat men IALLAFALL :) Usch vad de kan förvrida saker som man säger. Nu har jag iofs bara läst det som SLA skrev, men det var lite väl förvridet där ja.... vill inte bara pressansvarig. Iallafall inte som det känns nu ;)

Jag lagade ugnsstek falukorv med klyftpotatis idag. åt lite för mycket, känns som om jag inte behöver äta igen på en vecka eller nåt. Kanske lika bra det... frysen består av falukorv och köttbullar *suck*

Nu ska jag sätta mig och jäsa istället och inte försöka komma på brillianta saker att skriva i bloggen!

onsdag, augusti 03, 2005

blogg, blogg och blogg :)

Dags och skriva lite i bloggen kanske? ;) I helgen som har varit befann jag mig i Norge på kattutställning. Tanken var att Ozzy skulle ta de två sista certifikaten för att bli GIC (Grand Internationell Champion), men icke sa nicke. Lördagen var inga problem där plockade han certet utan konkurrens. Söndagen däremot... hade han konkurrens för första gången OCH HAN FÖRLORAR, var det verkligen nödvändigt? Nu måste jag en vända till Norge igen innan han kan bli GIC. Planer finns på Östfoldkattens utställning i Oktober :) Kommer inte mina föräldrars katt gilla och inte min syster och sambos katter heller för den delen... Men Ozzy är min katt och jag VILL ha en GIC titel på honom :) Så han får gå fertil här i några månader till :)

Jag väntar med spänning på 10 augusti, då han ska bli pappa. Helst vill jag att det ska bli en supersnygg tjej i kullen, så jag kan starta uppfödning. Har ju redan tänkt ut vilket stamnamn jag vill ha! Lite tidigt kanske... med tanke på att katterna inte är födda än... 1500 kr kostar det att skaffa stamnamn, det är nästan så jag funderar på att skaffa mig ett i vilket fall som helst, bara så ingen annan kan ta det stamnamnet. Framtiden får utvisa vad som händer :)

Annars har jag inte så mycket att förtälja... Fortfarande pinsamt/irriterande mycket singel. Det händer nåt när det händer nåt antar jag. Detta kommer jag kanske få äta upp? ;) Jobbar och sliter precis som vanligt.

Nepp, nu ska jag gosa lite med Ozzy

*over and out*